High speed fietsen

De high speed-ebike: wat mag en wat moet?
Een high speed e-bike (ook wel speed pedelec) is een elektrisch fiets waarbij je snelheden tot 45 km per uur kunt bereiken of tot 20 km per uur zonder te trappen. Het is een goed alternatief voor de auto die wordt gebruikt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Je bent sneller dan met de fiets én het is veel goedkoper.

De high speed e-bike is zo nieuw, dat de regelgeving daar nog niet op in heeft kunnen spelen. Volgens de huidige regelgeving gelden voor high speed e-bikes de regels voor snorfietsen. Zij mogen daarom maximaal 25 kilometer per uur rijden. Vanaf 1 januari 2017 verandert dit. Dan gelden voor deze e-bikes de regels voor bromfietsen. Mogelijk gaan er nog wel aangepaste regels gelden voor de high speed e-bikes vergeleken met normale bromfietsen.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzoekt hoe high speed e-bikes veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Zo bekijkt ze wat de beste plek op de weg is voor deze high speed e-bikes. En welke helm bijvoorbeeld geschikt is voor de berijder. Dit onderzoek doet het ministerie samen met de RDW, ANWB, Fietsersbond, RAI Vereniging en BOVAG.

De regels tot nu toe

De berijder dient:

  • tenminste 16 jaar te zijn;
  • te beschikken over een AM-rijbewijs;
  • een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid afgesloten te hebben;
  • zich te houden aan de maximum snelheid van 25 km/u,
  • zichtbaar een blauw kentekenplaatje te voeren
  • op het fietspad te rijden.

 

 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09.00-18.00
Woensdag:  09.00-18.00
Donderdag:  09.00-18.00
Vrijdag:  09.00-18.00
Zaterdag:  09.00-17.00
Zondag:  Gesloten


Facebook


Financiering

Winkelafspraak